top of page
20190715-JAY_3328.jpg

Iets over mijzelf?

Alles wat je ziet en leest op deze site, gaat over mij en de manier waarop ik de dingen vormgeef. Dit is wie ik ben. Ik ben begonnen als danser. Als dochter van zakelijke middenstanders was dat een spannende keuze. Op de dansacademie ontdekte ik de liefde voor het lesgeven en bloeide mijn kunstenaars-hart open. Toen ik op mijn best was en spieren en lijf prachtig beheerste, bracht  shiatsu en macrobiotiek me in heel ander vaarwater. Ineens bleek er zoveel meer te ontdekken en ik kreeg nieuw inzicht over mijn lichaam.

Ik kende de meridianen namelijk al uit mijn vroege jeugd. Vanaf mijn 7e jaar had ik vrij ernstige

migraineaanvallen. Gelukkig bracht mijn moeder me naar een acupuncturist en yogalerares, beide de eerste in Venlo en omstreken (dit is rond 1974!) Ik heb daar veel baat bij gehad en als ik nu terugkijk heeft dat misschien wel de zaadjes gepland voor alles wat ik nu doe…

Ik ben 30 jaar geleden begonnen met shiatsu. Midden in de winter, sneeuw en vrieskou, kwam ik op een vrijdagavond aan in klein dorpje Wamel. Ik had het veer genomen vanaf Tiel en aan de overkant bleek er geen bus te zijn, geen taxi, niks! Ik was Rotterdam gewend…. Tjaa… dus ploegde ik drie kwartier door de bevroren velden in een loodrechte lijn naar de lichtjes in de verte. Eenmaal aangekomen in een warm en licht huis, heb ik een fantastisch weekend vol shiatsu gehad. Het was direct duidelijk- dit is het! Misschien staat het symbool voor wat shiatsu voor me is: warm, licht, vol avontuur, thuiskomen.

Daarna volgde een tijd van studie in Belgie, Zwitserland en Verenigde Staten. Teacher training bij Saul Goodman, meer shiatsu, dan shintai, macrobiotiek, okiyoga, qi gong, heel veel healing tao bij Mantak Chia, assisteren en vertalen om bij zoveel mogelijk fantastische leraren in de buurt te zijn, acupunctuur, Avatar Wizzard, opleiding Non-Violent Communication bij Marshall Rosenberg… Wat een heerlijke tijd. Wat een rijkdom.

In die beginperiode kwam ik er ook achter dat ik mijn hele leven al dingen zie achter de dingen. Maar het zou nog een tijd duren voordat ik begreep dat er zoiets als ‘helderwetendheid’ bestaat. Het duurde nog langer voordat ik dat hardop durfde te zeggen. Nu dient het me in mijn werk; ik kan er anderen mee helpen. Yoga en bewegen waren altijd aanwezig in mijn leven, pas later heb ik de opleiding tot Kundalini Yoga teacher en Hormoon Yoga gedaan. Dat voelt opnieuw als thuiskomen.

Er is veel gebeurd in 30 jaar. Ik volg nog steeds het pad van de waarheid, de weg van vrijheid. Ik beleefde mooie avonturen en diepe vriendschappen, zag wijze leraren, heb veel lessen gegeven, 15 jaar hoofddocent shiatsupraktijk bij academie Qing-Bai, altijd een eigen massagepraktijk ernaast. Ik overleefde als alleenstaande mama, zelfstandig ondernemer en een periode van borstkanker die bijna 11 jaar in beslag nam. Alles had een reden, alles paste. In eerste instantie wilde ik alles ontrafelen en ontdekken. Nu is het vrijer geworden. Vrij in mezelf. Zodat ik kan bijdragen aan vrijheid voor anderen.

Ik ben terug op mijn geboortegrond, terug in Limburg. Om met het vitaliteitscentrum rust te brengen, healing en kennis. Om licht te brengen. Zodat voor iedereen de ‘Lust for Life’ kan vergroten.  

 

Sat Naam.

Waarom de naam Lust for Life?

LUST FoR LIFE is een lied van Iggy Pop. Ik was 12 jaar toen het lied een diepe indruk op me maakte. Zoiets had ik nog nooit gehoord, wat werd ik hier blij van! De combinatie van de snelle beat, lijzige stem, de vreemde teksten en de rebellie, maakt me vandaag de dag nog steeds vrolijk. Elke keer als ik het hoor, spat de energie ervan af en wil ik zingen- liefst heel hard. En dansen natuurlijk! Bij de opzet van mijn eigen bedrijf was het eerst een werktitel, maar het is de enige echte naam die perfect past.

waarom de naam charanpal kaur?

Charanpal Kaur is de naam die me gegeven is via de universele Guru, meditatie, Niranjan Kaur en mijn geboortedatum. Een spirituele naam is hulp om m'n energie hoog te houden en in goede banen te leiden, me af te stemmen op mijn ziele-energie. Door de klank van je spirituele naam en de geluidstrillingen ervan, wordt je geholpen om nog meer vanuit je hart en ziel te leven.

Voor mij persoonlijk was het eerst een beetje raar... ik kende deze spirituele naamsverandering alleen vanuit de Osho/Baghwan kennissen die ik vroeger had. Maar dit voelde anders en ik was nieuwsgierig. Jarenlang was ik de enige die mijn spirituele naam kende. Ik vond de klank ervan fijn en ik vind het bijzonder dat Charlotte en Charanpal best op elkaar lijken. Na een aantal jaren begon ik mijn spirituele naam te noemen als ik me voorstelde in Kundalini Yoga gezelschap. Na nog een tijdje begon ik te luisteren als iemand 'Charanpal' riep.

Ik luister nu naar beide namen!

Mijn geboortenaam is me dierbaar. Charlotte is een oude naam uit West-Europa en komt van het germaanse Karel dat 'vrij mens' betekent. 

Charanpal komt uit het gurmukhi/sanskriet en bestaat uit 2 woorden: Charan betekent 'de lotusvoeten van de Boedha' en herrinert me eraan om mijn kleine ik over te geven aan iets veel groters; aan het oneindige, ongelimiteerde hogere zelf. Pal betekent vriend. Als Charanpal klinkt, weet ik weer dat niets zo belangrijk is als een sterke, liefdevolle, onverwoestbare relatie met mijn ziele-zelf. Dit mag ik doorgeven aan anderen via vriendschappelijke ontmoetingen. Via het werk dat ik doe. Ik ben niet voor niets leraar en geniet hier enorm van. 

bottom of page