top of page

Yoga caoching

Hormoon yoga is precies wat het zegt: yoga voor je hormonen. Deze lessen zijn bedoeld voor alle vrouwen die klachten hebben op hormonaal gebied en hierin evenwicht willen brengen. We denken bij hormonen vaak eerst  aan menstruatie, overgang, vruchtbaarheid, maar eigenlijk wordt alles in je lichaam door hormonen bepaald.

Intake: is hormoon yoga iets voor mij?

Om dit te weten meld je je aan voor een intake. Lees daarnaast deze informatie goed door. Om erachter te komen wat hormoon yoga voor jou persoonlijk kan betekenen, stellen we een 'wensenlijst' op. Dit zijn de resultaten die jij graag wilt bereiken via de hormoon yoga om je hormoon-huishouding in je eigen lichaam te balanceren en versterken waar nodig is. De redenen waarom iemand hormoon yoga wil doen, kunnen enorm uiteen lopen. Hormoon yoga helpt op veel verschillende vlakken, omdat je met de basiswerking van de hormonen aan de slag gaat in deze cursus. Tijdens de intake maken we dit heel concreet voor jou.

Tijdens de intake beslissen we samen of je in aanmerking komt voor de cursus van 5 of 7 lessen. Dit is afhankelijk van de ervaring die je tot nog toe met yoga hebt gehad. Over het algemeen is het zo dat: vrouwen die meer yoga ervaring hebben, gemakkelijk op de grond zitten, kennis hebben van vuurademhaling en mulabhanda en deze kunnen uitvoeren, voldoende hebben aan 5 lessen. Dit beoordelen we gezamenlijk en ik laat je dan weten wat ik het beste voor je vindt.

ja! ik doe de cursus hormoon yoga

Als je, na de intake, besluit dat je hormoon yoga wilt leren, dan meld je je aan voor de cursus. Dit zijn privelessen. Ik heb gemerkt dat het niet alleen voor mij, maar juist voor jou, veel beter werkt om de hormoon yoga individueel afgestemd, een-op-een, te geven. 

Tijdens deze korte cursus leer je een oefeningenserie die ongeveer 30 minuten duurt. Je leert om je energie te versterken, wat je 3 belangrijkste hormoonklieren zijn, buikademhaling, een yin-yang kringloop in je eigen lichaam en de complete serie van oefeningen achter elkaar uit te voeren. Je krijgt een hand-out met instructies om te kunnen starten en een werkboek om de Hormoon Yoga thuis te kunnen doen.

 

De aanleiding waarmee je komt kan ernstig zijn, toch hou ik de lessen zacht en luchtig. Ik blijf monitoren wat je specifieke klacht is en werken we samen naar een oplossing toe. Tijdens de les is het stil en werken we veel met gesloten ogen. Er is ook ruimte om samen te praten.

Het is belangrijk dat je thuis doorgaat met je oefeningen, een dagboek bijhoudt en je ervaringen opschrijft of verwerkt in tekeningen en gedichten. Doe dat wat bij je past. Maar plan zeker genoeg tijd in je agenda om alles op je in te laten werken en om de oefenserie te doen.

De basis van de lessen bij mij is de hormoon yoga zoals ik deze geleerd heb bij Sylvia Mullaart en volgens Dinah Rodrigues. 

Healing van je klachten

Er is uitgebreide documentatie van vrouwen die verlichting van hun klachten hadden of genezen zijn. Er is echt veel mogelijk! Maar we willen natuurlijk wel de realiteit in het oog houden. daarbij kan het nooit een vervanging voor de huisarts zijn. 

 

Hormoon yoga is fantastisch voor elke vrouw die zoekt naar:

 • Stress verlaging

 • Innerlijke kalmte

 • Herstel in je hormonale-as

 • Grote ontspanning

 • Verjonging

Specifieke klachten die opgelost worden via Hormoon yoga:

 • Klachten rondom overgang/menopauze

 • Stemmingswisselingen, depressie

 • Opvliegers

 • Menstruatieklachten, PMS

 • Slaapproblemen

 • Traagwerkende schildklier

 • Spijsverteringsklachten

 • Aansterken na de bevalling

 • Hulp bij IVF en zwanger worden

bottom of page