top of page

Kundalini yoga geeft je kracht en energie 

Kundalini yoga is praktisch. Je doet krachtige en bij elkaar horende oefeningen, een Kriya. Dit helpt je kalm, gecentreerd en helder te blijven tijdens alle uitdagingen die je tegenkomt. kundalini yoga is yoga voor iedereen die vol in het leven staat, werkt of studeert, voor jong en oud. Door het beoefenen van kundalini yoga groei je en voel je je vitaler en vol energie.

Kundalini yoga geeft je ontspanning

De andere kant van kundalini yoga is dat het heel ontspannend werkt. Tussen de oefeningen door observeer je jezelf: door op je ademhaling, lichaam en gevoel te letten. Er is een lange diepe ontspanning, Savasana, en tijd voor meditaties. Op deze manier train je Shakti- en Bhakti- energie. Shakti is pure kracht en Bhakti is zelfliefde. Zo balanceer je jezelf via de yoga. 

Wat kan kundalini yoga voor jou betekenen?

Iedereen kan kundalini yoga beoefenen. Je kunt op eigen tempo en met je eigen mogelijkheden meedoen. Je hoeft niet lenig te zijn om te starten, maar het is een voordeel als je op de grond kunt zitten. Als je dat niet kunt dan zoeken we samen een oplossing. Door de sterk reinigende werking van kundalini yoga kun je gifstoffen, pijn, angst, stress en frustratie loslaten en afvoeren. Je krijgt ruimte in je lichaam en geest om je talenten tot bloei te laten komen! 

Hoe ziet een les eruit?

Een kundalini yoga les duurt anderhalf uur:

  • Tijd voor Kriya – een serie oefeningen 

  • Tijd voor Savasana - diepe ontspanning

  • Tijd voor Meditatie – stilte en loslaten

Muziek en het zingen van mantra’s is een belangrijk onderdeel van een kundalini yogales. Elke les begint en eindigt met steeds dezelfde mantra’s. Voor sommigen zal dat wennen zijn. Maar je zult vanzelf merken hoe het maken van geluid trillingen in je lichaam brengt en hoe dit vervolgens een positief effect heeft op jouw bewustzijn. 

bottom of page